MISTERIJA KOJA TRAJE: Nestao dokaz u istrazi smrti Davida Dragičevića
EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

 

Marijancu i Bošnjaku se sudi za sprečavanje dokazivanja u predmetu ubistva Dragičevića, a Kojdić je saslušan kao svedok tužilaštva.

Tvrdi da je za nestanak gaća saznao mesecima kasnije. Odmah je, kaže, pitao Bošnjaka i Marijanca gde su gaće ali, kako kaže, odgovor nije dobio. Tužilac Dalibor Vrećo predočio mu je iskaz od 31. avgusta 2018. godine. U tom iskazu Kojdić navodi da mu je Bošnjak odgovorio da su on i Mikica bacili gaće i to nakon što su pitali Kojdića šta da rade s njima, da bi im on na to odgovorio:

- *ebeš gaće, svi znaju da je imao gaće.

- Sada se ne toga ne sećam, ali ostajem kod te izjave. Tada sam se bolje sećao tih događaja - rekao je Kojdić.

Advokat Aleksandar Jokić, branilac Marijanca, sudu je ukazao da je Kojdić tokom istrage dao više izjava i to 25. maja i 14. juna 2018. godine, ali da tada nije pominjao bacanje. Međutim, sud je odbio predlog da se ti iskazi predoče svedoku.

Advokat Aleksandar Jokić, branilac Marijanca, sudu je ukazao da je Kojdić tokom istrage dao više izjava i to 25. maja i 14. juna 2018. godine, ali da tada nije pomenuo detalje o kojima je govorio 31. avgusta. Međutim, sud je odbio predlog da se ti iskazi predoče svedoku. Potvrdio je i da se u vreme kada su dokazi prikupljani slučaj nije vodio kao ubistvo, te da ništa nije ukazivalo na krivičnom delu. Odbrana je i u uvodnoj reči ukazivala da u to vreme nije ni bilo istrage ubistva, te da gaće nisu dokaz što je, kako kažu, i glavni tužilac Želimir Lepir tvrdio u medijskim istupima.

MISTERIJA KOJA TRAJE: Nestao dokaz u istrazi smrti Davida Dragičevića

Društvene mreže

 

 

Na pitanje Damira Alagića, Bošnjakovog advokata, Kojdić je potvrdio da je u svojoj službenoj zabelešci, nakon obdukcije Davidovog tela, napisao da se među dokazima nalaze i sive bokserice. Pojasnio je i da se pri pisanju zabeleške koristio Bošnjakovim popisom dokaza, koji je napisan rukopisom, te fotografijama koje je tokom obdukcije sačinio mobilnim telefonom.

- Bošnjakov popis sam koristio pri sačinjavanju službene zabilješke - rekao je Kojdić.

Za nestanak bokserica saznalo se 24. maja 2018. godine kada je veštak KTC MUP RS Veselka Bjelaković otvarala vreće s dokazima.

- Utvrdila sam da nedostaju muške gaće. Jedan omot nam nije dostavljen. Te kese, tog paketa nije bilo i o tome sam sačinila službenu zabelešku - rekla je Bjelaković.

VODA NIJE IZAŠLA IZ PLUĆA

Siniša Kojdić u sudu je ispričao da je kao dežurni inspektor bio na uviđaju kada je na ušću Crkvene u Vrbas pronađeno Davidovo telo.

- Kada sam stigao, vatrogasci su već izvukli telo na obalu. Pritisnuo sam Davidov grudni koš, jer obično u takvim slučajevima dođe do izbacivanja vode iz pluća, ali to se kod njega nije dogodilo. Da je uzrok smrti utapanje, saznali smo nakon obdukcije - rekao je Kojdić.

Na pitanje odbrane Bjelaković je rekla da joj nije poznato da su dokazi u policijskom depou otvarani 4. i 18. maja, odnosno pre nego što su joj dostavljenina veštačenje.

- Ne znam da su otvarani, ali sve što sam dobila bilo je zapakovano - kaže Bjelaković.

Vladimir Trivić, radnik Zavoda za sudsku medicinu RS, u sudu je posvedočio da je odeća, kao i svi predmeti koji su pronađeni u džepovima, fotografisani u Zavodu za sudsku medicinu RS i predati kriminalističkim tehničarima, koji su ih upakovali i odneli na sušenje u PU Banjaluka. Među njima su bile i sive bokserice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miomir Ostojić

18.06.2021 02:03

Lukača i druge srpati u istražni zatvor, moraju da propjevaju ali da se dobro stegnu ...