DODIK ĆE "PREZNOJITI" ERDOGANA Srpski član predsedništva otkrio šta će na sastanku pitati turskog predsednika i poručio - BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo (VIDEO)
Foto: Printscreen

Dodik je za RTRS rekao da odgovora na to pitanje nije bilo.

On je istakao da će turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na današnjem sastanku upitati da li Turska kao članica Saveta za implementaciju mira podržava isključivo jedan narod ili se zalaže za konstitutivnost sva tri naroda u BiH.

Dodik je naveo da je na Samitu razgovarano o temama vezanim za pandemiju, odnosno postpandemijski period u kojem se traži rješenje na koji način krenuti dalje i šta učiniti u oblasti ekonomije. Dodao je da je tema bila i dijalog Beograda i Prištine, kao i inicijativa "mali Šengen".

Dodik je istakao da je na Samitu jasno rekao da BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo, te da se taj problem jedino može rešti djalogom Beograda i Prištine.

- Pozvao sam na potrebu da se "mini Šengen" operativno razradi i da se omogući brži protok ljudi i roba - rekao je Dodik.

Podsećamo, srpski član i predsedavajući Predsjedništva i članovi Željko Komšić i Šefik Džafeorvić borave u poseti Turskoj gde učestvuju na Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, a potom će učestovati i na Antalija diplomatskom forumu. Biće održan i sastanak sa turskim predsednikom.

 

Komentari (0)

Loading