BUGARSKA UPALILA ALARME! Traže hitnu obustavu NATO vežbi, sumnja se da su oborili MIG-29!
Tanjug/ Jovo Mamula

„Želeo bih da kažem nekoliko reči o mišljenju stranke 'Ataka' o bugarskom lovcu MiG-29 koji je oboren ili je pao – to još nije poznato, u Crno more na vojnim vežbama NATO-a“, rekao je Sidorov.

On je podsetio da se nedavno na vojnim vežbama takođe dogodio incident sa učešćem američkih vojnika koji su greškom upali u fabriku ulja u selu Češnegirovo.

„S tim u vezi juče smo svim medijima poslali naš stav, a to je da bi sve vojne vežbe NATO-a na našoj teritoriji trebalo da budu hitno obustavljene, a američke baze zatvorene (ima se u vidu zajednička baza NATO-a u Bugarskoj)“, rekao je lider stranke.

Stranka „Ataka“ takođe inicira prikupljanje potpisa za održavanje referenduma na kome će Bugarima predložiti da glasaju za produžetak članstva u NATO ili izlazak iz Alijanse.

Siderov je još juče izjavio da je moguće da su avion oborili, i to vojnici NATO-a.

„Da li su informacije iz vojnih krugova o tome da je srušeni avion korišćen kao meta snaga NATO-a pouzdane?“, napisao je juče Siderov.

Podsetimo, zasad nema zvanične verzije o razlozima pada aviona. Prema rečima ministra odbrane Bugarske Georgija Panajotova, avion i naoružanje su bili ispravni.

Bugarski Mig-29 srušio 9. juna tokom vežbe iznad Crnog mora tokom vežbe „Šabla 2021“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
XXL

10.06.2021 22:01

Nije isključeno. Rusko delovanje protiv elektronskog dejstva.