SKANDALOZNA IZJAVA MILANOVIĆA! Najstrašnije napljuvao izgnane Srbe!
AP/Photo

- Dosta generala i ljudi iz rata, raznih političkih opcija, više HDZ-ovih čak, su mi rekli da bi u Kninu ipak trebalo gledati da se organizuju nekakve okrugle obletnice, svakih pet godina recimo. Jer u Knin se uopšte nije išlo zadnje tri godine života predsednika Tuđmana.

Milanović tvrdi da je obeležavanje u Kninu vratio Ivica Račan. "Paradoksalno. Dakle, da odemo recimo u Glinu ove godine, tamo se predao korpus vojske takozvane Republike Srpske Krajine, našoj vojsci. To je tamo slučajno bio Petar Stipetić, mogao je biti neko drugi".

Hrvatski predsednik kaže da se ”borba nije vodila samo u Kninu”. 

- Ginulo se i oko Petrinje i Gline i tamo je došlo i do jedine masovne predaje, odnosno sve drugo je pobeglo, praktički direktnih borbi nije bilo na dan Oluje, ali kod Gline i Petrinje je bilo borbi. Tamo je sto i više naših momaka izgubilo život. Zar to nije razlog da se tamo bar jednom obeleži".

Milanović kaže da ”svaka čast Kninu”, ali da Knin nije Berlin.

- Mi slavimo pobedu negde gde nije bio ni centar novca, pameti, organizacije, ničega ustvari... jedan železnički ranžirni kolodvor sa malo većom kasarnom u Jugoslaviji gde se gojio i stvarao Ratko Mladić i slični "ljubimci naroda". Kninu svaka čast, ali nije nužno da budemo tamo svake godine. Nema niko materijala svake godine tamo da drži jedne te iste ili nove epohalne govore. To se pretvori u čistu formu. Da se ne bi pretvorilo u formu, idemo obilaziti druga mesta u Hrvatskoj".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading