Hrvati vraćaju obavezno služenje vojnog roka?
EPA

"Ako mene lično pitate, da... Gotovo dve trećine građana je za uvođenje obveznog vojnog roka, pokazala su istraživanja, ali je pitanje motiva. Najčešće roditelji jesu za to, ali pre svega iz vaspitni

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić gostovao je u emisiji HRT-a 'A sada Vlada' gdje je poručio kako se opet razmišlja o vraćanju obaveznog vojnog roka.

"Ako mene osobno pitate, da... Gotovo dvije trećine građana je za uvođenje obveznog vojnog roka, pokazala su istraživanja, ali je pitanje motiva. Najčešće roditelji jesu za to, ali prije svega iz odgojnih mjera, što mislim da nije ispravan motiv.

Motiv treba biti sigurnost, stabilnost služenja prema vlastitoj državi, prema idealima koji su nastali još kao temelji Hrvatske vojske, hrabrost i želja da se osjećamo sigurno i cjelovito. Mislim da se tom temom još moramo dosta baviti u društvu, ali siguran sam da je ispravan korak da se ide prema vraćanju obveznog vojnog roka", poručio je ministar za HRT.

h mera, što mislim da nije ispravan motiv.

Motiv treba biti sigurnost, stabilnost služenja prema vlastitoj državi, prema idealima koji su nastali još kao temelji Hrvatske vojske, hrabrost i želja da se osećamo sigurno i celovito. Mislim da se tom temom još moramo dosta baviti u društvu, ali siguran sam da je ispravan korak da se ide prema vraćanju obveznog vojnog roka", poručio je ministar za HRT.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading