STIŽU PRVI REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ Neočekivan obrt u Splitu, očekuje se proglašenje za Zagreb!
Tanjug/Ap

Biračka mesta na svim opštinama u Hrvatskoj su zatvorena u 19h a prvi zvanični rezultati današnjeg glasanja biće poznati javnosti u 21 h, a prve ankete o izlaznosti pokazuju da pandemija virusa nije narušila današnje glasanje i da je odziv građana bio bolji nego pre četiri godine.

Prema prvim anketama rezultati su sledeći:

Zagreb

Tomislav Tomašević 48.6%

Jelena Pavičić Vukičević 11.5%

Miroslav Škoro 11.4%

Davor Filipović 10.3%

Joško Klisović 6.14%

Vesna Škare Ožbolt - 3,60%

Zvonimir Troskot - 3,52%

Davor Nađi - 1,99%

Split

Ivica Puljak 27.41

Vice Mihanović 23.41

Željko Kerum 16.12

Rijeka

Marko Filipović 29,89%

Davor Štimac 16.25%

Josip Ostrogović 14.98%

Nikola Ivaniš

Marin Miletić

Osijek

Ivan Radić 41.5%

Berislav Mlinarević 19.25%

Goran Kušec

Katarina Kruhonja

Vladimir Šišljagić

Goran Kušec

Tokom glasanja u Hrvatskoj je zabeleženo nekoliko nepravilnosti od strane glasača koje su ubrzo rešene.

STIŽU PRVI REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ Neočekivan obrt u Splitu, očekuje se proglašenje za Zagreb!

Tanjug/Ap

 

 

Neobična poruka u toku dana mogla se videti na Crkvi Svetog Martina biskupa u Vranjicu kod Splita. Naime, ovoga jutra tu se pojavila poruka s upustvom za koga glasati, ili, još preciznije, za koga ne glasati.

Na papiru je pisalo da Srbi i komunisti ne bi trebali ući u Mesni odbor te da treba glasati za katolika koji se ne opija i ne ide u kafiće. Poruka poručuje i da ne treba glasati ni za antihriste i potencijalne alkoholičare. Sveštenik ove Crkve negirao je da je on postavio poruku, preneli su hrvatski mediji.

Pojačane korona mere

Današnji lokalni izbori održani su pod pojačanim epidemiološkim merama zbog epidemije korona virusa, a deo javnosti je kritikovao odluku Vlade da zbog izbora otvori državnu granicu.

Građani s pravom glasa danas su mogli da uđu u Hrvatsku bez negativnog PCR testa bez obzira na to iz koje zemlje dolaze, ali u roku od 12 sati morali su da napuste zemlju.

Gužve nisu povezane sa izborima

Na pojedinim graničnim prelazima iz BiH i Srbije danas su zabeležene kilometarske kolone u kojima se čekalo i po nekoliko sati. Iz HAK-a gužve na granicama ne povezuju sa održavanjem lokalnih izbora, iako su Hrvatske Vlasti na današnje glasanje olakšale ulazak u zemlju potencijalnim glasačima koji ne žive u Hrvatskoj te im je ulazak bio omogućen bez PSR testa.

STIŽU PRVI REZULTATI IZBORA U HRVATSKOJ Neočekivan obrt u Splitu, očekuje se proglašenje za Zagreb!

Tanjug/Ap

 

 

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb - Macelj i A3 Bregana - Lipovac u smeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te s Republikom Slovenijom na izlasku. Moguća su i duža čekanja, izjavio je Hrvatski autoklub.

Prema posljednjim izvještajima, na graničnim prijelazima Jasenovac, Stara Gradiška i Županja na ulaz u Hrvatsku čeka se do tri sata, dok je na Bajakovu trenutačno vrijeme čekanja oko dva sata.

Nešto kraće čeka se na prelazima Batina, Dvor, Ličko Petrovo Selo i Gunja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading