MILORAD DODIK: Bošnjaci hoće da zarobe Republiku Srpsku, moraće da plate cenu!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/ Youtube

Visoki predstavnici i Bošnjaci muslimani u proteklom vremenu hteli su na jedan arogantan i bezobrazan način da zarobe Republiku Srpsku, da je razvlaste i dovedu u poziciju da izgubi svoje nadležnosti, ali nisu računali na njen žestok i institucionalni otpor i s toga će morati da plate cenu svega toga.

Cena može da bude plaćena i ona je minimalna, a to je da se vratimo na slovo Dejtona i da o tome svemu razgovaramo. To podrazumeva da razgovaramo na primer i o tome da bez obzira što u Ustavu nema vojske održimo taj neki njen kapacitet na nivou BiH, ali sigurno ne u ovom obliku koji sad imamo, koji je skup i izvlači previše para. Skoro pola budžeta BiH isključivo ide na Oružane snage koje nikome ne koriste, osim da gradi neko uveravanje da nešto postoji što je kao nečije, a nije ničije – konstatovao je Dodik.

– Čekaćemo na razgovor, ali ne želimo da budemo zarobljenici u BiH. U našim planovima jesu razgovori. Ono što mi hoćemo i što treba reći jasno jeste da se reafirmiše uloga Republike Srpske kao strane u BiH za sve dogovore o suštinskim stvarima. Ako to sve ne uspe, ostaje pitanje kako se mirno razići.

Citiraću Sendi Bergera, koji je bio šef za nacionalnu bezbednost SAD i koji je ponudio dokument u kojem piše: ‘Treba pritisnuti Bošnjake da dozvole Srbima sprovođenje referenduma dve do tri godine nakon Dejtona, jer ako Bošnjaci ne mogu da ubede srpsku populaciju da je njihova budućnost u reintegrisanoj BiH, onda nema svrhe blokirati mirno razdvajanje po uzoru na Čehoslovačku’ – naveo je Dodik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading