Baka (80) htela da digne ZGRADU U VAZDUH!
EPA

Stambena zgrada u Omišu trebala je da eksplodira početkom ove nedelje. Naime, u ponedeljak ujutro, 80-godišnja stanarka dovukla je bocu sa gasom do vrata jednog od stanova i otvorila ventil. Da stvar bude gora, zapalila je cureći gas šibicama.

“Policijski službenici Policijske stanice Omiš sproveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom. Naime, sumnja se da je u ponedeljak, 10. maja, oko 11.40 sati u Omišu, na adresi Kvart Žarko Dražojević, izazvala požar na stepeništu stambene zgrade postavljanjem boce za gas ispred vrata jedne od stanove i otvaranje ventila gasne boce. Počeo je da curi i palio šibice”, izvjestila je splitska policija nekoliko dana kasnije, pišu hrvatski mediji.

Policija je obaveštena da je došlo do požara. Dvoje službenika Policijske stanice Omiš stiglo je na mesto nesreće. Dok je jedan evakuisao putnike, drugi policajac je, uprkos opasnosti koja mu je pretila, aparatom za gašenje požara ugasio vatru koja je izbila iz cilindra i osigurao da nije došlo do eksplozije. Požar su vatrogasci u potpunosti ugasili.

Vatra je oštetila dva stana i stepenište zgrade, a materijalna šteta je velika.

“Osamdesetogodišnjakinja je prebačena u bolnicu, a nakon medicinske pomoći uhapšena je zbog vođenja krivičnog istraživanja. Nakon kriminalističkog istraživanja, 80-godišnjakinja je predata pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu zbog ugrožavanja života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom ” izvestila je splitsko-dalmatinska policijska uprava.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading