HAOS U HRVATSKOJ Čak 11 radiologa dalo otkaz u zagrebačkoj klinici, uputili su pismo u kojem su SVE OTKRILI!
EPA

Jedanaest radiologa Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a "Sestre milosrdnice" poslalo je "Indexu" pismo uz dozvolu da se objave i njihova imena.

Pismo potpisuju lekari radiolozi Ljubica Luetić-Ćavor, Mirta Zekan-Vučetić, Jana Fila, Andrijana Jović, Goran Zovak, Matko Gulin, Gordana Lovrenčić-Prpić, Nataša Katavić, Domagoj Marijan, Josip Ninčević i Iva Bušić-Pavlek iz Vinogradske.

Prvih šest lekara bili su zaposleni u Klinici za tumore, a ostalih petoro je iz Vinogradske. Svima im je šefica bila Dijana Zadravec.

“Razlog odlaska isključivo su loši radni usloviza koje je direktno i indirektno odgovorna predstojnica Zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli, još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bežimo od posla. Želimo raditi”, stoji u pismu u kojem iznose sve detalje lošeg vodstva.

Naglasili su činjenicu da Zadravec ima vrlo malo veze s onkološkim bolesnicima te da je svojim vodstvom pokazala nebrigu za onkološke pacijente, što detaljno opisuju u pismu

Svoje očitovanje šalju Tomislavu Dulibiću, predsedniku Upravnog veća bolnice (ujedno i državnom sekretaru Ministarstva zdravstva), v. d. direktoru bolnice Mariju Zovaku, koji je u međuvremenu podneo ostavku, te predsedniku Komisije za unutrašnji nadzor i kontrolu rada KBC-a "Sestre milosrdnice".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading