OTETI SU NAM NAŠI ANĐELI Stravičan vapaj majke nakon smrti troje dece
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Uramljena fotografija troje dece stoji pored sveća i cveća, naslonjena na spaljenu kuću u selu Gernsbah u Švarcvaldu, u nemačkojpokrajini Baden-Virtemberg. Na fotografijama su nasmešeni Amelija (4), Alesio (8) i Adelin (14). Ali njihovi roditelji nikada više neće čuti njihov smeh  - braća i sestra stradali su u strašnom požaru.

Bio je četvrtak uveče kada su komšije iz sna probudili krici. Oko 2 sata posle ponoći iz jedne stambene zgrade kuljao je dim.

"Mladi ljudi su sedeli na krovu, a noge su im visile preko oluka. Vrištali su za pomoć. Bilo je strašno", rekao je komšija (64) za nemački list.

Vatrogasci i lokalno stanovništvo postavili su merdevine, spasavajući živote muškaraca i bebe.

Ukupno su vatrogasci uspelida spasu šest osoba, uključujući i jedno malo dete (1), koristeći merdevine sa krova. Ali za troje dece, koja su živela s roditeljima i troje braće i sestara na poslednjem spratu, pomoć je stigla prekasno.

Dan nakon nesreće, majka Adelina B. zapalila je sveće za svoju preminulu decu. U trenutku požara bila je sa porodicom u Rumuniji, a vest o tragediji dobila je telefonom.

Rođak je za "Bild" rekao da se te noći odvezla u Nemačku. Kroz suze kaže: "Oteti su nam naši anđeli".

Porodica i njihovo šestoro dece želeli su da slave Uskrs ovog vikenda, koji se u Rumuniji obeležava nedelju dana kasnije nego u Nemačkoj.

Komšinica (64) bila je vidno potresena.

"Porodica je veoma fina. Otac i dva sina su mi pomogli kada sam čistila isporuku peleta. Bez da sam tražila pomoć. Dala sam maloj Ameliji dve igračke za Uskrs", rekla je komšinica.

Više od 125 pripadnika hitnih službi bilo je na licu mesta na požarištu. Vlasti veruju da bi stanje izgorele zgrade moglo otežati utvrđivanje uzroka požara.

Požaru je prethodila svađa?

Međutim, već postoji trag: požaru je navodno prethodila svađa između dve žene i muškarca. Kako je saopštila policija, uveče su zajedno slavile dve porodice koje su živele u zgradi. DOšlo je do svađe, koja je potom nastavljena na ulici.

Kada je policija stigla na lice mesta, kuća je već bila u plamenu. Trenutno se ispituje veza između svađe i tragičnog požara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading