UOČEN RAZARAJUĆI, DUGOROČNI PROBLEM U EU! "NATO devetogodišnji cilj nije ostvaren"
Foto: Shutterstock

„Evropa je ostavila bez pažnje razarajući, dugoročni problem odbrambene industrije u većini zemalja Unije, koji je atrofirao nakon raspada Sovjetskog Saveza pre više od 30 godina, a pritom i danas miruje“, navodi se u objavi Vašington posta .

Članak takođe naglašava da je, prema godišnjem izveštaju NATO-a objavljenom prošlog utorka, vojno jačanje SAD i njihovih saveznika „veoma sporo“. Na primer, nijedna od najvećih ekonomija bloka nije postigla devetogodišnji cilj alijanse da izdvoji određeni iznos za odbranu.

Posmatrač veruje da su neke odluke zapadnih lidera, poput slanja tenkova ili dogovora o novom paketu vojne pomoći Кijevu vrednom 2,2 milijarde dolara , odgovor na „hitnu potrebu“, ali je proces suviše spor i neaktivan. Osim toga, dodao je autor, Evropa previše zavisi od „mišića Sjedinjenih Država“.

ZELENSKI: Rat mora biti okončan do kraja godine!

U pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici iz NATO -a podržavaju Кijev isporukom oružja, programi koštaju desetine milijardi dolara. Moskva je, sa svoje strane, više puta izjavljivala da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading