ŽIVOT POSLE TRAGEDIJE Prvi susret spasenog Mustafe sa suprugom i ćerkom koja je rođena u noći zemljotresa
Foto: Tanjug/Tanjug/Ugur Yildirim

Tridestogodišnji Mustafa Avdži, koji je prvi put video suprugu i bebu nakon spasavanja iz ruševina privatne bolnice u Antakiji, za novinare je izjavio da je mislio da njegovi članovi  porodice nisu preživeli zemljotres.

"Nisam verovao da ću biti spasen. Srećan sam. Osećam se kao da sam ponovo rođen", naglasio je Avdži, prenosi Si-En-En Turk.

 

 

Njegova supruga Bilge objasnila je da se porodila tri sata nakon zemljotresa. Istakla je da je Mustafa samo nekoliko minuta pre potresa otišao u kantinu bolnice da kupi hranu, dok je ona istovremeno sa bebom u rukama, uz pomoć ljudi, izašla iz bolnice.

Mustafa je danas, nakon što je izvučen iz ruševina bolnice, najpre želeo telefon d arazgovara sa bratom, kako bi saznao kako su članovi njegove porodice. Osim njega, iz ruševina iste bolnice je spasen i 26-godišnji Mehmet Ali Šakiroglu.

Dvojicu spasenih muškaraca posetio je i turski ministar zdravlja Fahretin Koča, koji im je poželeo brz oporavak. "Nadam se da moj narod više neće doživeti slične katastrofe. Znamo da ćemo prevazići sve teškoće dok smo zajedno. U to nema sumnje", poručio je ministar. 

Iz ruševina zgrade u istoj pokrajini, takođe, spasen je muškarac 278 sati posle zemljotresa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading