SPASIOCI ODLAZE, OČEKUJE SE HAOS! Narod je mnogo besan
Foto: AP/AP Photo/Can Ozer

Ekipe iz Podgorice i Nikšića vratile su se juče u Crnu Goru, a komandir podgoričke Službe zaštite i spašavanja Goran Janković rekao je za portal CDM da je povlačenje naređeno zbog bezbednosti.

Devojčica izvučena nakon 10 dana

Devojčica Alejna (17) spasena je posle 248 sati iz ruševina zemljotresa u turskom Kahramanmarašu, javili su turski mediji. Ona je bila u ruševinama zgrade Atabej u okrugu Kajabaši. Nju su posle 248 sati spasli rudari.

- Bilo je dosta leševa, počeli su da se raspadaju, širio se nepodnošljiv smrad… Bilo je vrlo rizično zbog mogućih bolesti. Bila je i pucnjava u našem delu, nešto se dešavalo između policije i građana… Rasla je nervoza jer se pominjalo da će oni prekinuti spasilačku misiju i dati nalog da se zbog stanja u kome se nalaze tela ispod ruševina krene u klasično čišćenje terena. Ljudi su postali nervozni, pokušavali su da dođu do članova svojih porodica kako bi ih sahranili u skladu sa tradicijom. Rasla je nervoza i verovatno je to presudilo što smo prekinuli misiju, ali i ostali timovi… Zvali su nas hitno da se povlačimo - rekao je Janković.

Turska Agencija za obavljanje poslova u vanrednim situacijama AFAD naložila je da spasilačke ekipe treba da se povuku iz bezbednosnih razloga. Kako je navedeno, širenje opasnih bolesti zbog raspadanja leševa i bezbednosni rizici glavni su razlozi za tu odluku.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading