ISPRAVKA: Ne postoje nikakva egzaktna predviđanja Holanđanina o zemljotresu u Turskoj
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Portal Alo.rs datuma 09.02. 2023. godine objavio je članak sa naslovom: PROMAŠIO ZA SAMO TRI DANA! Otkrivena istina o geologu koji je predvideo tragediju u Turskoj i Siriji! U skladu sa analizom portala Raskrinkavanje.ba sporni delovi teksta su promenjeni, kao i naslov.

 

U tekstu se navodi da je Frank Hugerbets iz Harlema u Holandiji izazvao veliku pažnju u javnosti pošto je veliki zemljotres pogodio Tursku jer je 3. februara na Tviteru objavio da će ovu zemlju pogoditi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihtera. Ovi navodi su čisto manipulisanje činjenicama, jer ne postoji naučni dokaz koji bi potkrepio mogućnost da jedan čovek zaista može da bude u stanju da predvidi prirodnu katastrofu, bez da ima uporišpte u naučnim dokazima. Dakle, njegove tvrdnje se ne mogu uzeti kao proricanje ičega.

Takođe tvrdnja koju smo u naslovu napisali da je u svom predviđanju "promašio samo za tri dana" je dezinformacija , budući da on nije objavio tačan datum. 

 

Portal Alo.rs , manipulativno je naveo čitaoce da poveruju u realnost nečije vidovitosti i na taj način napravio grešku.

Komentari (0)

Loading