LJUDI UPADAJU I PUSTOŠE SVE PRED SOBOM! U Turskim prodavnicama dramatične scene (VIDEO)
Foto: Printscreen/Printscreen

“Gladni smo”, rekao je jedan čovek. "Pogledajte u šta smo se pretvorili", rekla je jedna žena, "naša humanost je mrtva".

Jedan muškarac koji je lice zaštitio šalom besno je govorio o nedostatku pomoći od strane turskog vođe Redžepa Tajipa Erdogana. “Imam decu”, rekao je ljutito jedan čovek, “uzimam samo jogurte da oni jedu". "Platio bih sve, ali oni ne otvaraju svoje trgovine."

Erdogan će danas posetiti još tri oblasti na jugu zemlje koje su pogođene razornim zemljotresima, prenosi CNN turske medije. Erdogan će posetiti južne gradove Gaziantep, Osmanije i Kilis, koji se nalaze u blizini granice sa Sirijom, saopštio je TRT Haber.

Erdogan je juče obišao centar za hitnu pomoć koji je uspostavila turska agencija za upravljanje katastrofama u blizini epicentra u okrugu Pazarčik, kao i humanitarne akcije koje se sprovode u provincijama Adana, Hataj i Kahramanmaraš.

Tanjug/Turkish Presidency via AP )

 

Broj poginulih u razornom zemljotresu, koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju, sada je najmanje 16.035. U Siriji je ukupan broj poginulih najmanje 3.162, uključujući 1.900 u oblastima koje drže pobunjenici na severozapadu, prema organizaciji civilne odbrane „Beli šlemovi”. U delovima zemlje koje kontroliše vlada zabeležena su oko 1.262 smrtna slučaja, javljaju sirijski državni mediji.

U Turskoj je broj žrtava porastao na najmanje 12.873, saopštila je u četvrtak turska Agencija za katastrofe i vanredne situacije (AFAD), navodi CNN.

 

 

Komentari (0)

Loading