"ČUJETE LI? TO SU MOJE KOMŠIJE!" Dečak se snimio ispod ruševina, njegove reči lede krv u žilama!
Foto: AP/IHA via AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je na tri meseca vanredno stanje u 10 regija, koje su najteže pogođene zemljotresima.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sirijskog dečaka koji je završio pod ruševinama nakon razornog zemljotresa, a reči koje je izgovorio teraju suze na oči.

"Snimam ovaj video, ne znam hoću li da preživim ili ću umreti. Ako se ovaj video podeli, znači da sam preživeo", rekao je u snimku dečak.

"Ne možete znati ovaj osećaj ako ovo niste doživeli. Ovo mogu razumeti samo oni koji su jednom bili ispod ruševina", rekao je dečak na snimku pa dodao kako su u zgradi u kojoj je živeo pre potresa bile još tri-četiri porodice.

Sirijske vlasti još uvek nisu objavile da li su uspele da spasu dečaka ili ne.

 

 

Mrežama kruže mnoge scene uspešnih spasavanja, a tako je objavljen i snimak dečaka (2) po imenu Muhamet, koji je 44 sata bio pod ruševinama.

Takođe je objavljen snimak jednog Sirijca, koji je u stravičnom zemljotresu izgubio 12 članova porodice, a na njegove suze, kao ni na sve ostale potresne scene nakon katastrofe, niko nije ostao ravnodušan.

Komentari (0)

Loading