ČUDO NAD ČUDIMA! Živa beba pupčanom vrpcom ostala vezana za mrtvu majku!
Foto: AP/Foto Tanjug AP

- Tražili smo ih u ruševinama, a prvo smo našli jednu od sestara, potom majku, pa oca... Svi su bili sklupčani zajedno... A onda smo čuli neki zvuk dok smo kopali oko njih... Kada smo uspeli da otkopamo, ugledali smo bebu koja je pupčanom vrpcom bila vezana za majku - rekao je jedan od rođaka te porodice koji je sa spasiocima Belih šlemova učestvovao u potrazi za svojom familijom.

Kako je pojasnio, potom je usledila trka za život novorođenčeta.

- Na licu mesta smo presekli pupčanu vrpcu i moj rođak ju je hitno odneo u bolnicu u susednom gradu - nastavio je on, i dodao da su preko bebe samo stigli da prebace ćebe koje su pronašli u blizini, a drugi svedoci su izjavili da je iz ćebeta visila pupčana vrpca dok je rođak trčeći nosio bebu u bolnicu.

Potraga za ostalim članovima porodice trajala je satima. Nažalost, kako su ih pronalazili jedno po jedno tako su mogli samo da konstatuju da su mrtvi.

Inače, ova porodica je u Jandaris  pobegla iz istočne sirijske provincije Deir Ezor, verujući da će tu biti bezbedniji od ratnih dešavanja, zaključio je rođak.

Unicef: Možda ima više hiljada poginule dece

U najjačem zemljotresu i naknadnim potresima u Turskoj i Siriji možda je poginulo više hiljada dece, saopštio je danas Fond UN za decu (Unicef).

- Zemljotresi koji su pogodili južnu Tursku i severnu Siriju možda su usmrtili više hiljada dece - rekao je novinarima portparol Unicefa Džejms Elder.

On je dodao da ta agencija UN još ne može da utvrdi koliko je tačno dece nastradalo.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading