MRAČNE PROCENE AMERIKANACA ZA UKRAJINU! Vlastima u Kijevu ovo nikako ne ide na ruku
Foto: Tanjug/Tanjug/Efrem Lukatsky

Šef CIA Vilijam Berns je na Univerzitetu Džordžtaun rekao da će sledećih pola godine biti kritični za Ukrajinu. Ništa bolje prognoze nisu ni u Pentagonu, gde upozoravaju Kijev da neće moći u bližoj budućnosti da oslobodi Krim. Pesimistične izjave daju i britanski generali, a u Kijevu i dalje ponavljaju da im za kontraofanzivu treba 350 do 450 zapadnih tenkova, kao i rakete dometa 150 do 200 kilometara.

Štaviše, Ukrajinci su saopštili da je njihovo ministarstvo unutrašnjih poslova počelo da formira jurišne brigade za osvajanje Krima i Donbasa. U sastavu tih jedinica uglavnom će biti bivši oficiri, graničari i policajci sa značajnim bojevim iskustvom, a svi će proći dodatnu obuku. Projekat je dobio naziv „Garda za napad“ i objediniće se već postojeće jedinice „Uragan“, „Granica“ i „Spartan“, kao i nekoliko drugih.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je da u slučaju udara Ukrajine na Krim neće biti pregovora, već samo uzvratnih udara širom teritorije koju kontroliše Kijev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading