NADROGIRAJU SE, PA PRIČAJU S BOGOM! Novi trend u SAD, a sve je po zakonu
unsplash.com

Kako javlja AP, u crkvi Kolibri u gradiću Helidejl u Juti, posetiocima daju psihodelični napitak poznat kao ajahuaska kako bi doživeli duhovno prosvetljenje. Zanimljivo je da ta crkva radi po zakonu, pošto je, kao i druge u kojima se služi ajahuaska, zaštićena presudom Vrhovnog suda iz 2006. godine kojom je odlučeno da se ova droga može koristiti u crkvenim obredima, iako je njen aktivni sastojak i dalje ilegalan prema federalnim zakonima u SAD.

Korisnici ajahuaske kažu da im ona pomaže u duhovnom prosvetljenju i približava bogu više od tradicionalnih verskih službi, kao i da leči fizičke i mentalne tegobe za koje tradicionalna medinica nema rešenje.

Napitak sadrži sastojke iz posebne vrste lijane i lišća grma iz amazonske prašume s aktivnim sastojkom N-dimetiltriptaminom. Ajahuasku južnoamerički šamani koriste tokom obreda i smatra se svetim lekom starosedelaca Amazonije.

Nakon konzumiranja se javlja mučnina praćena povraćanjem, koja je prema šamanima veoma značajna jer predstavlja „potpuno očišćenje tela i duha“, a propraćena je i drhtavicom, umorom, povišenom temperaturom, grčevima i drugim problemima čije dugotrajne posledice još nisu otkrivene. Iako su zabeleženi smrtni slučajevi zbog njene upotrebe, u svetu se ajahuaska zbog svojih psihodeličnih efekata koristi i kao „rekreaciona droga“.

Megan Foks: Otišla sam u večni pakao!

Holivudska zvezda Megan Foks prošle godine je ispričala da je sa svojim dečkom, pevačem Mašin Gan Kelijem, probala ajahuasku u Kostariki. Kako je rekla, pre pijenja tog čaja prvo je morala da se „očisti“, zbog čega je popila napitak od koga je - nekontrolisano povraćala. Potom je usledila ajahuaska, pod čijim dejstvom se osećala kao da je otišla u „večni pakao”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading