DOBIO SAM PORUKU OD BLINKENA Lavrov otkrio šta mu je poručio američki državni sekretar
EPA/ KIRILL KUDRYAVTSEV / POOL

Lavrov je na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Šukrijem rekao da je Rusija spremna da čuje svaki ozbiljan predlog usmeren na sveobuhvatno regulisanje sadašnje situacije.

- Ministar spoljnih poslova Egipta je rekao da je predao poruku američkog državnog sekretara Blinkena, koji je nedavno bio u poseti Kairu. Potvrđujem tu informaciju. Uvek smo govorili da je Rusija spremna da sasluša svaki ozbiljan, ističem to, predlog koji je usmeren na normalizaciju čitave sadašnje situacije na sveobuhvatan način. I s tim u vezi ponovo smo čuli poruku o tome da Rusija mora da prekine, da ode i da će onda sve biti u redu - rekao je Lavrov.

Ali, dodao je on, Blinken nije naveo drugi deo poruke, a on se tiče stvarnog interesa SAD i Zapada koji je izložio generalni sekretar NATO-a tokom posete Južnoj Koreji.

- U jednom od obraćanja on je rekao da Rusija mora da izgubi, da mora biti poražena, da Zapad ne sme da dozvoli da Ukrajina izgubi jer onda će izgubiti i Zapad. I izgubiće, rekao je Stoltenberg, čitav svet. Odnosno on je imao smelosti da govori ne samo u ime tridesetak članova NATO-a, nego i svih ostalih država sveta, Azije, Afrike, Latinske Amerike - naveo je on.

Takođe je dodao da će NATO zbog toga realizovati svoju globalnu odgovornost, rekao je Lavrov.

- Prema mom mišljenju, sve je jasno, ovde se uopšte ne radi o Ukrajini. Kijevski režim ispunjava volju SAD, a njihov glavni cilj je da se na svetskoj sceni ne dozvole nikakvi događaji koji bi doveli u pitanje hegemoniju SAD u savremenom svetu. Zbog toga je poruka nepotpuna, ja sam dopunio umesto Blinkena na čemu insistiraju SAD kada pozivaju Rusiju da se zaustavi i ode iz Ukrajine - naveo je Lavrov.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading