ZLOČIN POTRESAO NEMAČKU! Ubila dvojnicu, umešan Albanac sa KiM!
EPA

Kada je krvlju obliveno telo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom "mercedesu" u Ingolštatu, na jugu Nemačke, žrtva je prvobitno identifikovana kao Šaraban K, 23-godišnja kozmetičarka iračkih korena iz Minhena.

Iako su neki članovi porodice Šaraban K. identifikovali telo, izveštaj o obdukciji sledećeg dana pokrenuo je pitanja o identitetu žrtve. Nesrećna žena je na kraju identifikovana kao Kadiža O., alžirska blogerka iz susedne države Baden-Virtemberg.

Sa dugom crnom ravnom kosom, sličnog tena i našminkane, dve žene su izgledale "neverovatno slično", saopštila je policija, što je navelo nemačku štampu da slučaj nazove "ubistvo dvojnice".

Zajedno sa 23-godišnjim Albancem sa Kosova i Metohije, po imenu Šaćir K, Šaraban je zadržana u pritvoru od strane bavarske policije 19. avgusta 2022, iako vlasti nisu javno iznosile detalje slučaja do ove nedelje.

- Istraga nas je navela da pretpostavimo da je optužena htela da se sakrije zbog porodičnog spora i da lažira sopstvenu smrt - rekla je danas Veronika Grizer iz kancelarije državnog tužioca u Ingolštatu.

Policija kaže da je Šaraban kontaktirala nekoliko žena koje liče na nju, nedelju dana pre ubistva.

- Pokušala je da organizuje sastanke, ali bezuspešno - rekla je Grizerova.

Ali Kadiža O. je pristala da se sastane sa njom, namamljena "kozmetičkom uslugama", prenosi TheGuardian.

Šaćir K. i Šaraban K. su je navodno pokupili automobilom iz njenog stana na dan ubistva. Potom su u šumovitom predelu između Hajlbrona i Ingolštata, pod izgovorom izvukli Alžirku iz automobila, i izboli je nasmrt.

- Oružje nije pronađeno, ali dokazi su nepobitni - rekao je portparol policije Andreas Ajkel za tabloid Bild.

- Žrtva je izbodena više od 50 puta, a lice je potpuno unakaženo.

Tužioci navode da je par potom stavio žrtvu na zadnje sedište "mercedesa" i odvezao se do Ingolštata, gde su potom parkirali automobil u mirnom stambenom delu na obali Dunava.

Vozilo su otkrili roditelji Šaraban K, nešto pre ponoći 16. avgusta 2022.

- Ovakav slučaj ne viđate svaki dan, posebno sa tako spektakularnim obrtom - rekao je Ajkel za Bild.

- Kada smo pronašli telo nije bilo ničega što bi nas pripremilo za ovaj razvoj događaja.

Komentari (0)

Loading