HITNO UPOZORENJE ANKARE Turci u strahu od osvetničkih napada!
Foto: Youtube/Printscreen

U dva odvojena saveta za putovanja, tursko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je svojim državljanima u SAD i evropskim zemljama da se "ponašaju smireno, suočeni s mogućim ksenofobnim i rasističkim uznemiravanjem i napadima" i da se "drže podalje od područja gde bi se demonstracije mogle intenzivirati", prenose turski mediji.

Rat u Ukrajini, najnovije vesti - Alo.rs

Nekoliko ambasada u Ankari, uključujući ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Francuske i Italije, objavila su bezbednosna upozorenja za svoje građane u Turskoj, u kojima su upozorila na "moguće osvetničke napade terorista na svetilišta".

To je usledilo nakon nedavnih incidenata paljenja Kurana u Evropi. Švedsko ministarstvo spoljnih poslova takođe je u subotu savetovalo svojim građanima u Turskoj da izbegavaju gužve i proteste.

Ekstremno desni, antiimigrantski političar spalio je Kuran prošle sedmice u blizini turske ambasade u Stokholmu tokom protesta, pojačavši napetosti između Turske i Švedske. Slična dela spaljivanja Kurana u Holandiji i Danskoj takođe su izazvala snažnu osudu Ankare.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading