Natašu je oteo MONSTRUM kada je imala deset godina: Posle OSAM godina je pobegla, a danas živi u mestu na koje nikada ne biste pomislili

Vesti 27.01.2023 11:27 1

Nataša danas ima 34 godine, ali i veliki problem da zaboravi mračnu prošlost

Natašu je oteo MONSTRUM kada je imala deset godina: Posle OSAM godina je pobegla, a danas živi u mestu na koje nikada ne biste pomislili

Printscreen/Youtube

Nataša Kampuš danas ima 34 godina i  već 14 godina živi u kući osobe koja je otela, zarobila i zlostavljala.

U pomenutoj kući, ona je bila zarobljena punih 8 godina. Preživela je mučno zlostavljanje i izgladnjivanje, a pretvorena je i u seksualnu robinju. Sve ovo je trajalo do  23. avgusta 2006. godine, kada je odlučila da pobegne...

Drugog marta 1998. godine, zazvonio je telefon u policijskoj stanici u Beču. Uznemirena žena je rekla da je njena desetogodišnja kćerka Nataša Kampuš nestala. U nedelju se vratila sa odmora koji je provela sa ocem u Mađarskoj, da bi u ponedeljak otišla u školu iz koje se nikad nije vratila.

Žena je istog dana kontaktirala i školu, ali su joj rekli da se Nataša nije pojavila na časovima tog dana. To je definitivno nateralo njenu majku da pozove policiju.

Natašu je oteo MONSTRUM kada je imala deset godina: Posle OSAM godina je pobegla, a danas živi u mestu na koje nikada ne biste pomislili

Profimedia

 

Potraga za devojčicom je počela odmah. Policija je proverila put od škole do kuće. Nakon toga su počeli da pretražuju obližnje ribnjake. Koristili su policijske pse, ali tragova nije bilo.

Odmah su posumnjali na kidnapovanje i počela je potraga. Jedan dečak se javio sa pričom kako je devojčica prisilno uvučena u beli kombi. Policija je proverila svaki automobil koji je odgovarao tom opisu. Tražili su je i u Mađarskoj iz koje se navodno vratila u ponedeljak.

U isto vreme policija je primetila Volfganga Priklopila, bivšeg tehničara koji poseduje beli kombi i uklapao se u opis muškarca koji je dečak dao. Međutim, čovek je objasnio da mu kombi služi za prevoz građevinskog materijala. Volfgang nije imao alibi, ali nije deloavo ni preterano sumnjivo.  Policija je u to vreme morala da proveri oko 700 automobila koji su bili slični opisu, a njega su potpuno zanemarili.

Sobica u kojoj je Nataša provela 8 godina zarobljeništva, nalazila se 2.5 metra ispod zemlje. Nije imala prozor. Svež vazduh je dolazio ventilacijom. Dvoja vrata, teška 140 kg, čuvala su je od ostatka sveta.

 

Soba je, pored toga bila potpuno zvučno izolovana. Svi pokušaji da Nataša napravi buku koju bi neko čuo bili su besmisleni. U sobu je bilo moguće ući samo kroz Volfgangovu garažu. Prva vrata bila su sakrivena iza običnog ormara.

Tokom prvih 6 meseci zarobljeništva, nije smela da napusti svoj improvizovani zatvor. Ali kasnije, kada je Volfgang počeo da joj više veruje, puštao je na kratko. Kupio je stvari koje mu je Nataša tražila: mali televizor, tablu, stolicu i sto.


Tokom njenog zatočeništva, otmičar joj je kupovao igre, knjige časopise. Tokom 2004. godine, policijska istraga se fokusirala na pogrešnom muškarc,  Priklopil je tada postao sasvim siguran da je počinio savršen zločin.

Godine 2005. toliko se opustio da je dozvolio Nataši da slobodno šeta po kući, dvorištu, da se kupa u bazenu, a jednom je sedamnaestogodišnju Natašu odveo u ski centar, a pre toga se uverio da nije mogla nigde da pobegne.

Sumnja se da je Volfgang imao različite motive za otmicu. Sudeći po Nataši, on ju je kidnapovao kako bi za njega obavljala kućne poslove, a ponekad bi je i tukao. Priklopil je vodio računa da Nataša čita dovoljno knjiga. Zapretio joj je da će je ubiti ako pokuša da pobegne.

Nataša je ipak uspela da pobegne. To se dogodilo 2006. godine kada joj je Priklopil rekao da usisa kola. Dok je on telefonirao, Nataša je otrčala do obližnje kuće i pokucala na vrata. Otvorila joj je starica koja je pozvala policiju.

Policija je pokušala da uhapsi Priklopila ali je ona poginuo pokušavajući da pobegne. Nataša se rasplakala kada je čula za to. Njena reakcija na smrt otmičara navela je novinare da pomisle da je razvila Stokholmski sindrom, kada se žrtva veže za svog otmičara. Ali sama Nataša je to porekla tvrdeći da je Priklopil kriminalac.

Nataša Kampuš se danas bavi crtanjem, studira fotografiju. Uprkos užasnom detinjstvu, ona kaže da je srećna.

Pošto je nasledila kuću u kojoj je bila zarobljena, pre 14 godina odlučila je da se preseli tamo. Danas ima 34 godine i živi u kući u kojoj je doživela najveće strahote. Ugasila je Fejsbuk profil jer su je ljudi vređali, govoreći da je sve "slagala, iscenirala". 

Ubrzo nakon što se dočepala slobode pričala je kako sanja da ima decu, ali sada je promenila mišljenje. Psihijatri veruju da ona ima mentalnu blokadu i da ne može da se oslobodi prošlosti.

O Natašinom životu snimljeni su i filmovi i napisano je nekoliko knjiga.

 

Komentari (1)
Loading
Horor veka
27.01.2023 12:14

Ovo je toliko strasno da ljudski mozak to ne moze da prihvati. On je drzao tolike godine pod zemljom,u rupi! Koliko je to planirao pravio tu celiju uzasno! Ukrao dete i zlostavljao godinama! A najgore sto je decak opisao otmicara, policija pricala sa njim i utvrdili da nije sumnjiv! Da nije pobegla nikad je ne bi nasli.