"SAD SU NAPRAVILE UKRAJINSKU TRAGEDIJU!" Bečlije na ulicama, traže ukidanje sankcija Rusiji!
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Nekoliko stotina građana Beča okupilo se na ulicama kako bi pozvali tamošnje vlasti da ukinu sankcije Rusiji i očuvaju neutralnost Austrije, kao i da bi  apelovali na sniženje cena struje i gasa, prenose "RIA Novosti".

Nezadovoljne Bečlije navele su da je razlaz između Evrope i Rusije jedino u interesu Amerike čiji je dugoročni cilj "uništenje Ruske Federacije". Upravo Sjedinjene Države, prema učesnicima ovog protesta, ne samo da su "isprovocirale tragediju" u Ukrajini , već je i "namerno razvlače", blokirajući pokušaje pregovora i isporučujući oružje Kijevu .

"Austrija učestvuje u ovom ekonomskom ratu i umesto jeftinog gasovodnog gasa iz Rusije, mi smo prinuđeni da kupujemo tri puta skuplji, ali i za životnu sredinu mnogo štetniji LNG od SAD", upozorili su demonstranti.

Bečlije okupljene na mitingu u rukama su, inače, nosili transparente sa natpisima "Vratite nam milijarde superprofita", "Za neutralnost", "Smanjite cene struje i gasa", ali i zastave Austrije i Rusije.

"EU stalno govori o svetoj kravi – pravu na slobodnu trgovinu. Ali ovo pravo se očigledno tiče samo trgovinskih odnosa sa Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima", rekli su demonstranti.

Prema rečima nezadovoljnih, SAD uvode sankcije i drugim zemljama, ne samo Rusiji, a sve to vodi ka većoj inflaciji i višim troškovima života. 

Zapad je inače pojačao pritisak  sankcija na Rusiju njene specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. 

Glavni cilj Zapada je, tvrdi Putin, da pogorša živote miliona ljudi, a Ruska Federacija je više puta izjavljivala da će Rusija rešiti sve probleme koje joj Zapad stvara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading