BELORUSIJA KREĆE U RAT? O ovome se dugo pričalo, a sada je sve jasno, oglasili se analitičari
Foto: Ministarstvo odbrane Belorusije

Muzika je beloruske oružane snage opisao kao "neku vrstu misterije" i dodao da se regularne jedinice beloruske vojske od aprila praktično bez prestanka obučavaju, a nedavno je ažurirala informacije o vojnim rezervistima.

"Intenzitet i obim vojne aktivnosti beloruskih oružanih snaga je na najvišem nivou od kraja Hladnog rata. Nikada nismo videli takav nivo obuke beloruskih snaga. Od kraja aprila su sprovode obuku koja se odnosi na praktično svaku vojnu aktivnost koja bi im bila potrebna u slučaju da budu uključeni u rat", rekao je Muzika.

"Oni su testirali i svoje kapacitete za mobilizaciju, pa su nedavno objavili da su završili ažuriranje podataka o svim vojnim rezervistima u Belorusiji", rekao je on i dodao: "To znači da je rezervni sistem sada spreman za mobilizaciju. Ono što im sada treba je samo politička odluka da se krene u mobilizaciju i rat."

"Ne znamo da li će se to dogoditi ili ne, jer nemamo uvid u tok misli beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka. Ali sve ukazuje na to da će se Belorusija u budućnosti uključiti u rat", rekao je analitičar.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Daddy

20.01.2023 17:39

Srbija je najnogatija zemlja po svim potanjima. Na balksnu pa i sire.