GODINA SMRTI VELIKANA Slavne ličnosti koje su nas napustile u 2022.
Shutterstock

Elizabeta Druga je preminula u septembru, a ostaće upamćena kao jedan od najdugovečnijih britanskih vladara sa čitavih 70 godina na prestolu. Mesec dana pre nje umro je Gorbačov, kojeg je više oplakivao Zapad nego njegova Rusija, gde se i danas smatra glavnim krivcem za raspad SSSR.

Mesec dana pre Gorbačova, japanski premijer Šinzo Abe je ubijen tokom predizbornog govora.

Što se političara tiče, svet su u 2022. napustili i bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt, bivši prvi ministar Severne Irske Dejvid Trimbl, bivši kineski predsednik Đang Cemin, bivši ukrajinski predsednik Leonid Kravčuk, bivši predsednik Meksika Luis Ečeverija, bivši predsednik Perua Francisko Morales Bermudez, kubanski diplomata Rikardo Alarkon i mnogi drugi.

Što se slavnih ličnosti iz sveta zabave tiče, u januaru je preminuo Sidni Poatje, prvi afroamerički glumac koji se okitio „oskarom“. Osim njega, preminuli su i legendarni režiser Žan Lik Godar, reditelj Ivan Rajtman, rok muzičar i glumac Mit Louf, bubnjar „Foo Fightersa“ Tejlor Hokins, klavijaturista „Depeche Mode“ Endi Fleč Flečer, pevačice i glumice Olivija Njuton-Džon i Iren Kara, pevač benda „Faithless“ Maksi Džez, modna kreatorka Vivijen Vestvud i mnogi, mnogi drugi...

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading