LEGALNO DO GRANICE Amerika ponovo izdaje vize u Havani
EPA/Ernesto Mastrascusa

Američka ambasada na Kubi će ponovo otvoriti odeljenje za izdavanje viza, prvi put otkako je došlo do zdravstvenog incidenta među diplomatskim osobljem u Havani, zbog čega je drastično smanjeno američko diplomatsko prusustvo na Kubi.

Ambasada je potvrdila da će početi da izdaje vize za migrante, a prioritet će imati ljudi koji imaju porodice u SAD i oni koji budu izvučeni na lutriji, preneo je AP.

Pretpostavlja se da će ambasada davati najmanje 20.000 viza godišnje, iako je to samo kap u moru kada je reč o talasu migranata koji dolaze iz Kube u Ameriku, nakon pojačane ekonomske i političke krize na ostrvu.

Krajem decembra, američke vlasti su izvestile o zaustavljanju 34.675 Kubanaca da uđu u zemlju duž granice sa Meksikom, i ova brojka važi samo za novembar, što je za 21 odsto više nego u oktobru.

Iz meseca u mesec, broj Kubanaca koji žele u SAD samo raste, pa su sada Kubanci druga najbrojnija nacija, nakon Meksikanaca, koja se pojavljije na američkoj granici, pokazali su podaci Pogranične službe SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading