KINEZI OD AMERA OTIMAJU - MESEC?! Šef NASA u paranoji
Foto: Pixbay

Bivši astronaut i senator Floride Bil Nelson upozorio je da bi SAD „trebalo da pripaze na Kinu koja bi, koristeći za izgovor naučna istraživanja, mogla da napravi bazu na Mesecu“.

- Zato bi trebalo da se pobrinemo da ne dođu prvi do nekih od oblasti s najbogatijim resursima - rekao je on, i dodao da se nada da će Amerikanci biti prvi. U suprotnom bi, kako je rekao, Kinezi mogli reći: „Sklonite se odavde, mi smo tu i ovo je naša teritorija.“

U decembru prošle godine Kinezi su objavili da će sleteti na Mesec do 2030. godine, ali i da će u narednoj deceniji biti uspostavljena međunarodna stanica za istraživanje Meseca predvođena Kinom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Kraljevčanin

04.01.2023 08:46

Ma ljudi dozovite se pameti kad su bre to ameri osvojili mesec i gde??? Kinezi i rusi možda a ameri mogu to samo da naprave u nekoj peščanoj pustinji sa svojim medijskim manipulacijama i snimateljskim ekipama SF filmova

Дедко

05.01.2023 11:09

Исти мотив освајања Месеца је и код вас! Има онај медђународни договор 'космос припада човечанству' али како је све у ликчном тумачењу тако је и овде: Да припада свима али ко први стигне његово је а ми смо део човечанства? / Исти принцип као и приликом освајања територија на Земљи у предходним вековима. / Ми би требало озбиљно да поразмислимо коме и како да се прикључимо у овоме. Нови пут човечанства је већ видљив!