"OVO JE SRAMOTA!" Oglasio se Tramp, nije štedeo reči!
EPA/JIM LO SCALZO

On je u video poruci koja je bila sastavni deo kampanje prikupljanja novca za kandidaturu na narednim predsedničkim izborima rekao da ''uprkos tome što objavljene poreske prijave sadrže veoma malo informacija i tome što ih niko ne bi razumeo zbog njihove kompleksnosti, ponašanje radikalnih demokrata je sramota za Kongres'', prenosi Rojters.

Agencija navodi da prijave sadrže pojedine lične osetljive informacije, kao što su broj socijalnog osiguranja i bankovnih računa od 2015. do 2020. godine, a obuhvataju skoro 6.000 stranica, uključujući više od 2.700 stranica pojedinačnih izveštaja Trampa i njegove supruge Melanije i više od 3.000 stranica Trampovih poslovnih subjekata.

Međutim, Rojters ističe da osim samih izveštaja o porezu, dokumenti ne sadrže mnogo novih informacija osim nalaza koje je poreski komitet objavio prošle nedelje u izveštaju u kojem se kaže da je poreska uprava prekršila sopstvena pravila zato što nije vršila reviziju Trampovih poreskih prijava tri od četiri godine dok je bio predsednik.

Detalji koje je poreska komisija ranije objavila pokazuju da Tramp nije platio porez na dohodak za 2020. godinu, odnosno poslednju godinu na funkciji predsednika, uprkos milionima dolara koje je zaradio pomoću svoje, kako prenosi Rojters, poslovne imperije.

Predstavnik Republikanske stranke u predstavničkom domu Kevin Brejdi izjavio je da će budući predsednici poreskog komiteta Kongresa imati „skoro neograničenu” moć da javno objave poreske prijave, "građana, političkih neprijatelja, poslovnih ljudi i radničkih lidera ili čak samih sudija Vrhovnog suda''.

''Dugoročno gledano, demokrate će zažaliti zbog toga“, rekao je Brejdi.
Demokrate su tvrdile u Poreskom komitetu da su transparentnost i vladavina zakona u pitanju, dok su republikanci uzvratili da je to opasan presedan u pogledu gubitka zaštite privatnosti.

Tramp je odbio da objavi svoje poreske prijave kada se kandidovao za predsednika i vodio je pravnu bitku da ih zadrži u tajnosti dok je bio u Beloj kući.

Vrhovni sud je, međutim, prošlog meseca presudio da ih mora predati Poreskom komitetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading