UZBUNA U EVROPI! Predsednica Evropskog parlamenta poslala pismo vlasniku Tvitera
Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola poslala je danas pismo vlasniku Tvitera Ilonu Masku i pozvala ga da dođe u Evropski parlament na "javnu otvorenu razmenu mišljenja“ sa poslanicima.

Tviter ima centralnu ulogu u demokratskom životu Evropske unije i omogućava građanski diskurs, zbog čega ne bi trebalo nesvesno da postane katalizator govora mržnje, dezinformacija i mešanja u izbore, navodi se u pismu.

UZBUNA U EVROPI! Predsednica Evropskog parlamenta poslala pismo vlasniku Tvitera

Tanjug/Ap

 

Mecola je u novembru prihvatila zahtev liberala u Evropskom parlamentu da pozove Maska i tada je navela da je uverena da će on prihvatiti poziv.

NOVA FEDERALNA ISTRAGA Protiv Ilona Maska zbog testiranja moždanih čipova na životinjama

Pismo je upućeno nakon što je niz haotičnih i kontroverznih mera, uključujući masovna otpuštanja, suspenziju novinara i promene pravila platforme, izazvao uzbunu u Evropi.

- Društvene platforme ne mogu da preokreću politike. Naložio sam timovima Evropske komisije da sprovode zakon EU o sadržaju i Zakon o digitalnim uslugama najkasnije od 1. septembra 2023 - napisao je danas na Tviteru evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton.

Iako je Evropska unija usvojila nekoliko zakona o zaštiti privatnosti ljudi na mreži i prisilila društvene platforme da suzbijaju dezinformacije i ilegalne sadržaje, regulatori za sada imaju ograničene mogućnosti da se pozabave rastućim problemima sa društvenim mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading