ZAMENIK RUSKOG MINISTRA SPOLJNIH POSLOVA: Istanbul pogodno mesto za održavanje kontakata između Rusije i SAD
Youtube/Printscreen/World Wild Hearts

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin izjavio je da je Istanbul pogodno mesto za održavanje kontakata između Rusije i SAD, ali i dodao da Moskva ne vidi konstruktivan pristup Vašingtona.

"Istanbul je pogodno mesto za takve kontakte. Mogu da kažem da su svi kontakti korisni, ali, nažalost, ne vidimo konstruktivan pristup američke strane koji ima za cilj konkretne rezultate", rekao je Veršinjin, a prenosi agencija RIA Novosti.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov i američka ambasada u Ankari saopštili su u petak da su se ruske i američke diplomate sastale u Istanbulu i razgovarale o brojnim tehničkim pitanjima između Rusije i SAD.

Direktor Ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin i direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns, održali su prošlog meseca sastanak u Ankari, na kome je razgovarano o pretnjama međunarodnoj bezbednosti, uključujući i one vezane za moguću upotrebu nuklearnog oružja.

Predsednik Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da je sastanak zatražio američki predsednik Džozef Bajden, kao i da se kontakti CIA i SVR nastavljaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading