AKTIVISTI SE ZALEPILI ZA PISTU AERODROMA Ludilo u Minhenu, zabranje okupljanja vezana za očuvanje klime (VIDEO)
Foto: Twitter/printscreen

Minhen je danas saopštio da će zabraniti sva okupljanja vezana za očuvanje klime koji imaju za cilj blokadu ključnih puteva i drugih oblasti najmanje na mesec dana, dan nakon što su se pojedini aktivisti "zalepili" za asfalt aerodroma tog trećeg po veličini nemačkog grada, navodi se u saopštenju, preneli su lokalni mediji.

Naredba, koja će trajati od 10. decembra do najranije 8. januara ima za cilj da obezbedi da glavni pravci za vanredne situacije i vozila za spasavanje na području grada u svakom trenutku budu "slobodna" i da bi se sprečila moguća šteta koja bi mogla nastane usled kašnjenja u hitnom transportu, navodi se u saopštenju grada, preneo je Rojters.

Gradska vlas je navela da su događaji od poslednjih dana uticali na to da takav potez bude neophodan. Klimatski aktivisti su juče upali na aerodrome u Minhenu i Berlinu. U Minhenu su probili žičanu ogradu i tako uspeli da uđu na područje aerodroma, te su se zalepili za severnu pistu.

Nisu uspeli da stignu do južne piste pa, prema informacijama dnevnika „Bild“, nije obustavljen aviosaobraćaj na ovom aerodromu. Policija je odmah došla i „odlepila“ aktiviste sa piste, te ih sklona sa aerodromskog prostora. Nakon 45 minuta je akcija okončana i nije bilo problema sa sletanjem i poletanjem aviona, pošto su svi preusmereni na drugu pistu.

I u Berlinu su aktivisti uspeli da dođu do piste, potvrdila je policija. Krajem novembra su aktivisti već jednom na dva sata blokirali saobraćaj na berlinskom aerodromu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading