NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI AMERIKE "Tviter fajlovi" razotkrili ulogu visokog zvaničnika FBI u manipulisanju ishodom izbora
EPA / Profimedia

Dokumenti otkrivaju centralnu ulogu visokog agenta FBI-ja u potencijalnom uticaju na ishod američkih izbora 2020.

Američki mejnstrim mediji požurili su da poliju hladnom vodom Taibijeva bombastična otkrića, na primer, Vašngton Post ih je označio kao „gluposti“, a CNN tvrdi da su „u velikoj meri potvrdili ono što je već bilo poznato.”

Takvi odgovori su prilično neobični s obzirom na to da "Tviter fajlovi" nude nepobitne dokaze o tome da jedna od najvećih, najuticajnijih globalnih društvenih mreža preduzima vanredne mere – obično rezervisane za sprečavanje širenja dečje pornografije – da blokira informacije na svojoj platformi.

Tviter je posebno zabranio, i javno i privatno, deljenje članka Njujork posta, zasnovanog na sadržaju laptopa u vlasništvu Hantera Bajdena, ukazujući na moguću korupciju od strane njegovog oca, tadašnjeg predsedničkog kandidata Džoa Bajdena. Izveštaj je pojačao postojeću zabrinutost u vezi sa Hanterovom ulogom u "Burismi", za koju je dobijao do 50.000 dolara mesečno od ukrajinskog energetskog giganta tokom petogodišnjeg perioda za prisustvo na nekolicini korporativnih događaja.

Materijal koji je Taibi razotkrio pokazuje da su odluku doneli pojedinci na najvišim nivoima Tvitera – sa direktnim vezama sa Bajdenovom predsedničkom kampanjom.

Tviter fajlovi pokazuju kako je među vrhovima uključenim u suzbijanje ove izuzetno značajne priče bio i pravni potpredsednik društvene mreže Džim Bejker, bivši generalni savetnik FBI. On je igrom slučaja takođe bio ključan za višestruke pokušaje Biroa da na prevaru izmisli vezu između Trampove kampanje i Rusije, na ovaj ili onaj način.

Tek sada, kada je Bajden obezbedio mesto u Beloj kući, drugi mediji su počeli da verifikuju da je sadržaj laptopa ne samo stvaran, već i štetan.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading