ZAGLAVLJENO DETE (8) U DUBOKOM BUNARU Situacija napeta u Indiji! Akcija spasavanja u toku (VIDEO)
Foto: Printscreen

U toku je akcija spasavanja dečaka (8) koji je više od 24 sata zaglavljen u uskom bunaru u Indiji.

Tanmajev otac, Sunil Sahu je rekao da je njegov sin upao u bunar u centralnoj državi Madja Pradeš dok se igrao oko 17 časova 6. decembra. Istakao je da se dete igralo na farmi, a da je zatim otišlo na drugu njivu gde se dogodio incident.

- Videla ga je moja ćerka (12) i obavestila me je da je upao u bunar. Odmah smo odjurili na lice mesta. Disao je i slušali smo ga iz bunara. Operacija spasavanja je počela u utorak oko 18 sati - rekao je Sahu.

Zvaničnici kažu da je zaglavljen na oko 16 metara u bunaru dubokom 122 metra.

Spasioci su detetu dostavili bocu sa kiseonikom, međutim, zbog slojeva blata nije moguće proceniti u kakvom je stanju mališan.

Državne snage za reagovanje na katastrofe pomažu u spasavanju u okrugu Betul, preneo je BBC.

Okružni sudija Sjamendra Džajsval rekao je novinskoj agenciji ANI da bi moglo potrajati "još nekoliko sati" da se dete spase. On je dodao da je dete možda u nesvesti, jer "nije reagovalo".

- Traje duže nego što se očekivalo jer ima kamenja (unutar bunara) - rekao je on, dodajući da su spasioci koristili bagere da raščiste prolaz.

Dramatične fotografije pokazuju dete zaglavljeno u malenom procepu sa rukama iznad glave.

Ministar Šivraj Sing Čuhan je tvitovao svoju zabrinutost za dete, rekavši da je "u stalnom kontaktu sa lokalnom administracijom" i da se moli za njegovo dobro.

Zbog nestašice vode, nekoliko farmera u Indiji postavilo je bušotine - duboke bunare iskopane u zemlju za vađenje vode - za potrebe navodnjavanja.

Međutim, nakon što ovi bunari presuši, oni se napuštaju i ostavljaju nepokriveni, što predstavlja ozbiljan rizik za prolaznike, posebno decu.

Nekoliko dece je umrlo usled gušenja nakon pada u uske bušotine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading