POSLEDNJE SREDSTVO U BORBI PROTIV NISKIH PLATA Pogranična policija na britanskim aerodromima u štrajku tokom božićnih praznika
EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Pripadnici pogranične policije na nekoliko velikih britanskih aerodroma uključujući i najprometniju vazdušnu luku u Velikoj Britaniji, londonski Hitrou, štrajkovaće tokom božićnih praznika zbog niskih plata, saopšteno je danas iz sindikata zaposlenih u britanskim javnim službama PCS.

GUBICI ĆE SE MERITI U MILIJARDAMA Sprema se "zima nezadovoljstva", opšti haos u najavi

U saopštenju PVCS se navodi da će pripadnici pogranične policije zaposleni u unutrašnjosti zemlje preuzete punktove pasoške kontrole na aerodromima Hitrou i Getvik, kao i na aerodromima Birmingem, Kardif, Glazgov, Mančester i Njujhejven, prenosi Rojters.

Generalni sekretar sindikata Mark Servotka potvrdio je da će u štrajku koji će trajati od 23. do 31. decembra učestvovati između dve i tri hiljade zaposlenih u službi pogranične policije.

Na pitanje zbog čega je sindikat izabrao period božićnih praznika za štrajk, Servotka je odgovorio da je to poslednje sredstvo koje sindikat može da upotrebi uprkos tome što će zaposlenima biti smanjene plate za vreme provedeno u štrajku.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da imigraciona i carinska provera mogu duže da potraju u periodu štrajka kada su i najveće gužve, ali aerodrom Hitrou će podržati pripadnike pogranične policije kako bi se na najmanju meru svele posledice štrajka", rekao je portparol aerodroma Hitrou.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading