POSLEDICE KRIZE U SAD: Mladi se zbog previsokih kirija vraćaju u roditeljski dom
Foto: Alo!

Prema novom istraživanju, rastuće kirije su primorale milione mladih Amerikanaca da se ove godine usele kod svojih roditelja, odnosno da se vrate u porodični dom.

Otprilike jedan u četiri milenijalca živi sa svojim roditeljima, pokazuje Pollfish istraživanje, sprovedeno na 1.200 ljudi za potrebe sajta PropertyManagement.com, piše Blumberg.

To je ekvivalentno broju od oko 18 miliona ljudi, uzrasta između 26 i 41 godine. Više od polovine je reklo da su se vratili porodičnom domu u protekloj godini.

Glavni razlog za selidbu bio je porast troškova zakupa stambenog prostora, oko 15% milenijalaca koji iznajmljuju stan/kuću, kaže da troši više od polovine svog prihoda nakon oporezivanja na stanarinu.

Kako dalje navodi njujorška agencija, problemi su najpre počeli zbog pandemije, koja je izazvala velike gubitke radnih mesta, kao i skok troškova za stanovanje. To je dovelo do velikih životnih promena brojnih Amerikanaca.

U septembru 2020, istraživanje koje je sproveo Pew centar, pokazalo je da je ovo prvi put od Velike depresije (1929 – 1939) većina Amerikanaca, između 18 i 29 godina živi sa roditeljima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading