DŽORŽIJA ODLUČUJE! Drugi krug izbora za američki Senat odrediće pobednika
Tanjug

Ishod drugog kruga izbora odlučiće da li će demokrate predsednika Džozefa Bajdena osvojiti većinu u Senatu ili će odnos snaga ostati isti kao u prethodnom sazivu - po 50 senatskih mesta i za demokrate i za republikance, preneo je AP.

Današnja izborna trka biće i poslednji test uticaja koji na birače ima bivši predsednik Donald Tramp koji nastoji da osvoji još jednu nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore 2024. godine.

Kampanju republikanca Vokera opterećuje niz optužbi, uključujući i tvrdnje njegovih bivših ljubavnica da ih je ohrabrivao na abortus, iako je javno tražio da se prekid trudnoće proglasi nelegalnim, međutim on negira te optužbe.

Drugi krug izbora u Džoržiji je najskuplja izborna trka ovogodišnjeg izbornog ciklusa u koju je utrošeno više od 400 miliona dolara, a prema objavljenim podacima, Vornok je imao jasnu prednost kada je reč o novcu izdvojenom za kampanju, preneo je GA.

BAJDEN NEMOĆAN U BORBI PROTIV ISTINE Mašinerija pokušala da sakrije dokaze, ali kasno...

Birališta se zatvaraju u 7 sati uveče po lokalnom vremenu, a mogućnost ranijeg glasanja već je iskoristilo gotovo 1,9 miliona birača, tj. 47 odsto od ukupnog odziva u prvom krugu održanom 8. novembra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading