BELORUSIJA PODIGLA BORBENU GOTOVOST Lukašenkova vojska kreće
Foto: Printscreen

Oružane snage Belorusije pokrenule vežbe borbene gotovosti svih kategorija pripadnika vojske, saopštilo je u utorak republičko Ministarstvo odbrane. Kako je saopštilo belorusko ministarstvo odbrane, vežbe se održavaju u skladu sa planom obuke.

"U VS je počela planirana obuka borbene gotovosti. Mere koje su u toku su u skladu sa predviđenim planom obuke nakon novog poziva na služenje vojnog roka i sticanja veština od strane novog osoblja po programu inicijalne vojne obuke“, navodi se u saopštenju i dodaje: 

"Primarni ciljevi su održavanje borbene i mobilizacione gotovosti na potrebnom nivou, unapređenje operativnosti vojnih komandnih centara, unapređenje praktičnih veština komandanata i obučavanje kadrova za delovanje u različitim okruženjima“, objasnila je pres služba Ministarstva odbrane.

LUKAŠENKO UPOZORIO: Odgovorićemo zajedno – neće samo Evropa zadrhtati

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ranije više puta ponovio da Belorusija nema potrebe za mobilizacijom. Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je početkom oktobra da bi u slučaju potrebe moglo da mobiliše 500.000 obučenog osoblja.

Komentari (0)

Loading