HRVATSKA Lažne dojave o bombama koje su stigle u Vladu Hrvatske i većinu državnih institucija
Foto: Printscreen

Jutros su u Vladu Hrvatske, sudove i većinu državnih institucija stigle dojave o postavljenim bombama, u vidu pretećih mejlova. Posle obavljenih evakuacija i protiveksplozivnih kontrola, zaključeno da je reč o lažnim dojavama.

Mejlovi sa dojavama o bombama u sudovima, tržnim centrima i navodno vladi, dobijeni su jutros, a zaposleni u svim institucijama kojima je stigla pretnja su evakuisani.

Istarska policija je saopštila da na lokacijama u Labinu i Poreču, pregledom nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi. Dojavu o postavljenoj bombi primile su jutros prodavnice u Arena Centru, saopšteno je na Fejsbuk stranici tog centra. Karlovačka policija je takođe potvrdila da je pretnja postavljenom bombom u tamošnjem Županijskom sudu - lažna.

Lažne dojave, stigle su i u Županijski sud u Varaždinu, a isto su potvrdile i kontrole i pretrage u Šibeniku i Gospiću.

Dojave o podmetnutim bombama su stigle jutros u skoro sve sudove u Hrvatskoj.

-Anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u objektima/zgradama pravosudnih tijela zaprimile su i preostale dvije policijske uprave: krapinsko-zagorska i požeško-slavonska", saopštila je hrvatska policija, koja je navela da su anonimnim dojavama obuhvaćena pravosudna tela u celoj Hrvatskoj.

Nešto pre 10 sati zbog dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je i zgrada varaždinskog suda. U zgradi su smešteni županijski, opštinski, trgovački i prekršajni sud i u ovo je vreme bila puna. 

Oko 9.30 sati, u Zagrebu, stigle su dojave da su u zgrade sudova na Zrinjevcu postavljene bombe. Preteće upozorenje dobili su Vrhovni sud koji se nalazi u zgradi u Amreuševoj te Visoki kazneni sud i zagrebački Županijski sud koji se nalaze u zgradi na Zrinjevcu, a dojave su navodno upućene imejlom. Obe zgrade su evakuisane, policija je sprovela istragu i zaključila da je reć o lažnim dojavama.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading