MASK OTKRIO MRAČNU TAJNU TVITERA I BAJDENA PA PORUČIO "Ako sam počinio samoubistvo, to nije stvarno!"
Profimedia

Vlasnik Tvitera Elon Musk potvrdio je u subotu da "nema samoubilačke misli ". Biznismen je to rekao dok je izložio detalje o tome kako je platforma društvenih medija ugušila širenje priče o laptopu Hantera Bajdena uoči američkih predsedničkih izbora 2020.

- Ako sam počinio samoubistvo, to nije stvarno - rekao je Mask tokom strima uživo pod nazivom „ Ilon Mask nam se ponovo pridružuje uživo“. 

Naslov se odnosi na „Tviter fajlove“, ime koje je Mask dao nekadašnjoj privatnoj komunikaciji među bivšim rukovodiocima platforme tokom izbora 2020. 

Musk je upozorio svoje pratioce da će fajlovi koji prikazuju tviterovo suzbijanje priče o „laptopu iz pakla“ Hantera Bajdena biti otkriveni tokom događaja, a stotine hiljada je bilo uključeno da čuje šta je novi vlasnik platforme imao da kaže o rukovanju njegovih prethodnika.

Uz pomoć novinara Meta Tajbija, Mask je objavio interne dokumente u kojima je detaljno opisano kako su rukovodioci Tvitera u dosluhu sa američkim vladinim agencijama da ponište vesti o laptopu koji pripada Hanteru Bajdenu, sinu tadašnjeg predsedničkog kandidata Džozefa Bajdena. Uređaj se pojavio u radionici za popravku u Delaveru prepunom inkriminišućih e-poruka.

Tri nedelje pre izbora, Njujork Post je objavio priču o fajlovima preuzetim sa laptopa. Izlaganje je uključivalo mejlove o poslovima porodice Bajden u Ukrajini, između ostalog.

Tviter je u to vreme suspendovao nalog Njujork Posta i zabranio korisnicima da dele veze do priče, uz obrazloženje da je prekršila njenu kontroverznu politiku „hakovanih materijala “.

BAJDEN NAPRAVIO NEOČEKIVAN USTUPAK MAKRONU Da li je u pitanju "medveđa usluga"?

Prenos uživo na Tviter Spejs nije bio prvi put da se Mask našalio na račun svoje potencijalno prerane smrti. U maju je rekao pratiocima da je "bilo lepo znati vas" u slučaju da "umre pod misterioznim okolnostima" -  preneo je RT.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading