MILORAD DODIK JASNO PORUČIO: Republici Srpskoj niko neće moći ništa da nametne
Foto: AP

„U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Veće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske“, objavio je on na svom Tviter nalogu.

Dodik je naveo da je na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano o programu rada nove vlade.

„SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove“, napisao je on i podsetio da se ove sedmice sastao s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

„U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 od Doboja do Vukosavlja“, naveo je Dodik, a preneo RTRS.

Takođe, istakao je i da se sastao i sa ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Dodik je napomenuo i da je otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

„Radnu nedelju završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani ’Borik’, gde je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala“, zaključio je Dodik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading