''KAMPANJA TERORA I ZASTRAŠIVANJA'' Za sada bez potvrde o prijemu sumnjive pošiljke u ambasadi Ukrajine u Hrvatskoj
Shutterstock/markoff.lt

U Hrvatskoj nema potvrde da je ukrajinska ambasada dobila paket natopljen tečnošću karakterištične boje i mirisa.

Nakon što je portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko na Fejsbuku objavio da je nekoliko ambasada, među kojima i u Hrvatskoj, dobilo pakete natopljene tečnošću karakteristične boje i mirisa, hrvatski portal Index.hr je kontaktirao ovo diplomatsko predstavništvo i zagrebačku policiju, i čeka odgovor.

HRVATSKA ZNA KO JE LANSIRAO DRON Oglasio se ministar odbrane o incidentu u Zagrebu

Portal podseća da je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je nekoliko njihovih ambasada u inostranstvu primilo "krvave pakete u kojima su se nalazile životinjske oči.

Nikolenko je objavio da su pomenute pakete dobila predstavništva Kijeva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu te konzulatu u Brnu. Naveo je i da vandaliziran ulaz u rezidenciju ukrajinskog ambasadora u Vatikanu, a ambasada u Kazahstanu je primilo lažnu dojavu o bombi.

"Imamo razloga da verujemo da je u toku dobro planirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih ambasada i konzulata", rekao je šef diplomatije Poljske Dmitro Kuleba, preneo je poljski portal tvn24. Naveo je i da Ukrajinu ne mogu zaustaviti na diplomatskom frontu, pa pokušavaju da ih zastraše.

"Međutim, mogu odmah reći da su ti pokušaji uzaludni. Nastavićemo efikasno da radimo za pobedu Ukrajine", dodao je Kuleba.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading