BAJDEN DOBIO ODGOVOR Ekspresno stižu reakcije iz Kremlja na predlog pregovora sa Rusijom
EPA

On je, nakon što je Bajden prethodno izjavio da ne planira kontakte sa Putinom u bliskoj budućnosti, ali da dozvoljava takvu mogućnost ako ruski predsednik „pokaže interesovanje“ za okončanje sukoba u Ukrajini, ocenio da je Bajden zapravo rekao da da su pregovori mogući tek nakon što Putin napusti Ukrajinu, prenosi RIA Novosti.

Peskov je istakao da Kremlj nije spreman na to i dodao da se "specijalna vojna operacija nastavlja".

Peskov je, istovremeno, naglasio je da je Putin "bio, jeste i ostaje otvoren za pregovore sa svima" kako bi Rusija postigla svoje ciljeve.

Ukazao je da SAD ne priznaju ukrajinske teritorije u sastavu Rusije, koje je Moskva pripojila i ocenio da to značajno otežava potragu za nekom vrstom zajedničke osnove koja bi omogućila medjusobnu diskusiju.

Peskov je dodao je da su pokussaji pregovora sa NATO-om, OEBS-om i Sjedinjenim Državama bili neuspessni.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je juče da ne planira da uskoro razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ali da je spreman na razgovor s njim ukoliko pokaže interesovanje za okončanje rata u Ukrajini i to samo u konsultaciji sa NATO saveznicima.

"Nemam neposredne planove da pričam sa Putinom", rekao je Bajden tokom zajedničke konferencije u Beloj kuchi sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom, preneo je Rojters.

Bajden je, medjutim, dodao da je "spreman da priča sa Putinom ukoliko kod njega postoji interesovanje da pronadje način da okonča rat".

"Ali, on to joss nije učinio", istakao je Bajden.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (1)

Loading
NN

02.12.2022 12:43

Kad su maltretirani Rusi u Ukrajini od 2014g,ne sjecam se da je bilo ko reagovao. Da li je neko upozorio Ukrajinu da to ne radi? Izgledalo je Ukrajina je mačka a Rusija miš. Trpljenju dosao kraj i počeo rat! I sto Putin kalkuliše. Nece da poginu ljudi i istrosi naoružanje,a onda Rusiju napadne Nato. Opet pod izgovorom da brane Ukrsjinu,a razlog je da uniste Rusiju,pa ce lako sa Kinom,nema potrebno naoružanje. Iza kulisa je pravi rat,ovo sto vidimo je mali dio!