LUKAŠNEKO UPOZORIO NA SVE VEĆI BROJ PROVOKACIJA "Ukrajina koristi svaki izgovor da uvuče NATO u sukob"
EPA

Predsednik Lukašenko izjavio je danas da Ukrajina koristi svaki izgovor da uvuče snage zemalja članica NATO u sukob.

Lukašenko je dodao da Belorusija beleži porast provokacija u blizini svoje granice.

- Sve agencije za sprovođenje zakona primećuju povećanje broja provokacija u blizini državne granice. Ukrajina najverovatnije pokušava da iskoristi svaki izgovor da u sukob uvuče trupe zemalja članica NATO-a. Sve to potvrđuje nedavni pad rakete na teritoriju Poljske - rekao je Lukašenko na sastanku sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima, prenela je novinska agencija BelTA.

Kako je rekao, Belorusija je u stanju da odvrati potencijalnog neprijatelja od upotrebe vojne sile protiv zemlje.

- Do sada smo uspeli da odvratimo potencijalnog neprijatelja od upotrebe vojne sile protiv Belorusije - rekao je Lukašenko.

Dodao je da je ipak neophodno stalno pratiti, gledati i ne propustiti znakove koji bi ukazivali na direktnu pripremu za agresiju na Belorusiju.

Kazao je da zapadne države nastavljaju da jačaju vojni potencijal svojih oružanih snaga, modernizuju infrastrukturu na teritoriji susednih zemalja i povećavaju intenzitet aktivnosti operativne i borbene obuke.

- Sve to dovodi do eskalacije ionako složene vojno-političke situacije oko naše zemlje i u regionu u celini - rekao je Lukašenko.

Takođe je rekao da se sve češće čuju pozivi odbegle opozicije na preuzimanje vlasti silom i terorističke napade na teritoriji Belorusije.

ZAPAD SILOM PREUZIMA VLAST U BELORUSIJI? Sve je spremno za državni udar i rušenje Lukašenka!

- Neki od ovih begunaca nisu samo izdajnici, već apsolutni ekstremisti. Ne mogu drugačije da ih nazovem. Oni otvoreno, bez stida, pozivaju na udare po ciljevima na teritoriji naše zemlje. Čak zaboravljaju da im rođaci žive na teritoriji Belorusije - kazao je predsednik Belorusije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading