ZAHAROVA: NATO je Srbe lišavao vode i struje
Foto: EPA/Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

„Generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, šefu evropske diplomatije Žosepu Borelju i službenicima Bele kuće za sećanje“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je navela Šejev citat od 25. maja 1999. godine, koji je, upitan zašto NATO lišava građane zemlje struje i vode, odgovorio da ga ne brinu problemi srpskog naroda.

- Ako (nekadašnji predsednik Srbije Slobodan) Milošević zaista hoće da njegovi građani imaju vodu i struju, sve što treba da uradi jeste da prihvati uslove NATO i mi ćemo prekinuti ovu kampanju. Dok to ne uradi, nastavićemo da napadamo ciljeve koji snabdevaju njegovu vojsku strujom. Ako to bude imalo posledice po stanovništvo, to je problem Miloševića. Prekid vodosnabdevanja i struje koriste se protiv naroda Srbije, a mi smo ih „isključili“ zauvek ili na duže vreme zarad života 1,6 miliona ljudi na Kosovu koji su proterani iz svojih domova i čiji su životi ozbiljno ugroženi. Neće se svima dopasti ova razlika, ali ta razlika je za mene ključna - rekao je svojevremeno predstavnik NATO.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading