SPREMAJU SE ZA POTPUNI ENERGETSKI KOLAPS Austrija predstavila hitne mere u slučaju nestanka struje
epa/ CHRISTIAN BRUNA

Planom, objavljenim na sajtu Ministarstva poljoprivrede, regiona i turizma te zemlje, nalaže se da sve prodavnice prehrambenih proizvoda ostanu zatvorene prvog dana potencijalnog nestanka struje, piše RT na engleskom.

Drugog dana prodavnice će ostati zatvorene, ali će delovati kao centri iz kojih će se stanovnicima davati vreće sa svežim proizvodima, između 10.00 i 15.00 časova. 

AUSTRIJA POTPUNO PARALISANA! Štrajkovi na svim nivoima, inflacija napravila haos!

Pored toga, prodavnice će nuditi pripremljene kese sa vodom, dugotrajni hleb, konzerve, poluproizvode i sveće koje će se prodavati za gotovinu. Proizvodi za bebe i higijenski proizvodi biće dostupni na zahtev.

Od trećeg dana biće u ponudi samo proizvodi iz suvog asortimana, iz bezbednosnih razloga.

Stanovnicima je savetovano da naprave zalihe hrane sa dugim rokom trajanja i zalihe od 14 dana kod kuće, kao i da drže male apoene u gotovini u iznosu od oko 100 evra po članu porodice. 

Šema je pripremljena u koordinaciji sa Privrednom komorom Austrije (VKO), Narodnom bankom Austrije (OeNB) i ministarstvom energetike, kao i predstavnicima prehrambene industrije i udruženja austrijskih opština (Osterreichische Gemeindebund).

Iako su zvaničnici naglasili da je snabdevanje hranom u Austriji trenutno bezbedno i da je rizik od nestašice struje "veoma nizak i malo verovatan", oni su primetili da "novi potencijalni izazovi zahtevaju blagovremenu pripremu kako bismo bili spremni za krizu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Komentari (0)

Loading