ZAPAD SPREMA JOŠ JEDAN "UDARAC" RUSIJI Ursula fon der Lajen otkrila novi plan
Foto: EPA/EPA/FELIPE TRUEBA

"Spremni smo da počnemo da radimo sa međunarodnom zajednicom kako bismo dobili najširu moguću međunarodnu podršku za ovaj specijalizovani sud", rekla je fon der Lajen, a prenosi Rojters.

Kako je rekla, EU nastavlja da pruža podršku Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), tako da predlaže osnivanje specijalizovanog suda, uz podršku Ujedinjenih nacija, koji će istraživati i krivično goniti "zločine agresije Rusije".

SKANDAL OKO PREPISKE ŠEFICE EK I DIREKTORA „FAJZERA” NE JENJAVA Reagovala evropska javna tužiteljka Laura Kodruta Koveši

Ukrajina se zalaže za stvaranje specijalnog tribunala za krivično gonjenje ruskih vojnih i političkih lidera koje smatra odgovornim za početak rata. Međunarodni krivični sud sa sedištem u Hagu pokrenuo je sopstvenu istragu o navodnim zločinima protiv čovečnosti i ratnim zločinama nekoliko dana nakon početka napada Rusije 24. februara, ali nema nadležnost da krivično goni u Ukrajini. Rusija negira da su na meti njenih napada civili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Bole

30.11.2022 11:45

Pitam se postoji li ikakav sud da sudi ovoj glupači za sve gluposti koje je do sada iznela. Ako ne postoji treba ga osnovati.