AMERIKA UVUKLA EVROPU U RAT Volodin ukazao na razlog krize
Foto: Pixabay

On je tokom posete Uzbekistanu skrenuo pažnju na to da su SAD i Evropa davno uspostavile strateške odnose, ali da je to na kraju evropskoj strani donelo probleme, nezaposlenost i zatvaranje kompanija.

- Amerikanci kupuju energetske proizvode po jednoj, a prodaju po četiri puta većoj ceni. Osim toga, uvukli su Evropu u svoj rat sankcijama protiv Rusije i ograničili naše projekte koji su omogućili korišćenje jeftine energije koja je bila osnova industrijskog razvoja Nemačke, Francuske i drugih zemalja - rekao je Volodin.


Prema njegovim rečima, lideri zemalja EU konačno su počeli da priznaju da su ruski energetski resursi služili kao osnova za evropski napredak, ali da su SAD napravile prvi korak ka prekidanju njihovog protoka u Evropu i počeli da iz zamenjuju sopstvenim resursima, javio je TASS.

- Sada možemo da vidimo ishod. To je jasno i onima koji žive u azijskim zemljama, posebno onima koji su oduvek sa nama gradili odnose na principima međusobnog poštovanja, prijateljstva i međusobnog nemešanja u unutrašnja pitanja - naglasio je Volodin.

Volodin je dodao da se tokom njegove posjete Uzbekistanu razgovaralo o pitanjima kao što su zajednička istorija, tradicionalne vrednosti i kultura.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (1)

Loading
rwrw

28.11.2022 23:48

tako je, osvestite se evropljani, Rusija vam nije neprijatelj, nego amerika.