BRITANCI NEMAJU NOVCA ZA TRI OBROKA DNEVNO! Ubi ih inflacija, jedva sastavljaju kraj sa krajem
Shutterstock

„Tri do deset ispitanih domaćinstava sa samohranim roditeljima u anketi je reklo da preskaču obroke zbog porasta cena hrane“, prenosi „Gardijan“, dodajući da se mnogi od njih okreću humanitarnim organizacijama kako bi spojili kraj s krajem.

List navodi da cene nastavljaju da rastu, iako je ključno da svako ima pristup jeftinijoj hrani koja je zdrava za njih i njihove porodice.

Osim samohranih roditelja, najviše su pogođeni penzioneri, koji 30 odsto svog budžeta troše na hranu, energiju i gorivo, dok bračni parovi sa decom na te troškove daju četvrtinu prihoda.

Osim što preskaču obroke, gotovo petina samohranih roditelja rekla je da u poslednja tri meseca nisu platili neki račun, poput struje, stanarine ili hipoteke. Jedna žena u ranim četrdesetim godinama rekla je ispitivačima da je zbog veće cene računa „jedva mogla da prehrani svoju decu nekoliko nedelja“, dok je drugi ispitanik izjavio da ne jede kako bi trebalo jer „nema dovoljno novca da nahrani i obuče svoju decu“.

Nestašica jaja

Velika Britanija suočena je sa novim problemom u snabdevanju namirnicama jer nedostaju jaja.

Prema pisanju britanskih medija, zbog ptičijeg gripa i rastućih troškova proizvodnje došlo je do nestašice, pa su supermarketi prinuđeni da ograniče prodaju na najviše tri pakovanja jaja po kupcu. Čak je i lanac pabova „JD Veterspuns“ saopštio je da je u pojedinim filijalama sa jelovnika izbrisana kajgana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading