NEMAČKI POSLANIK UPOZORAVA: Situacija je dramatična!
Foto: EPA

On je u ponedeljak za list Di Velt rekao da bi životni standard u zemlji mogao da padne na nivo iz 1970. godine.

- Suočeni sa potpuno implodirajućom energetskom tranzicijom, moramo da se zapitamo: da li će za deset godina još uvek postojati neko ko će ovde proizvoditi i prodavati svoje proizvode na međunarodnom nivou? Moramo odgovoriti na to - rekao je Hone.

Poslanik je pozvao ljude da "shvate ozbiljnost situacije", napominjući da brojne kompanije, od Lankesa do BASF-a, kažu da su spremne da investiraju bilo gde osim u Nemačku.

- Naša mala i srednja preduzeća su takođe pod pritiskom. Mnogi posmatrači upozoravaju da bi naša zemlja uskoro mogla postati neutralna po pitanju emisija štetnih gasova, ali siromašna - dodao je Hene.

"SPREMITE ZALIHE HRANE I VODE!" Nemačka u strahu zbog restrikcija: Najgore nas čeka u januaru i februaru

Političar smatra da se u Nemačkoj, zbog bahatosti i apsolutnog samozadovoljstva, ovi rizici ignorišu.

- Uskraćeni su nam svi izvori energije osim ruskog gasa – i to je blokirano. Situacija u Severnoj Rajni-Vestfaliji, energetski najintenzivnijem regionu Nemačke, posebno je dramatična zbog cena energenata. Nemački poslovni model je pod jakim pritiskom - objasnio je Hone.

Istovremeno, on je pojasnio da ne poziva na obustavu energetske tranzicije, već da želi da Vlada privremeno koristi sve raspoložive domaće izvore energije.

Prema Honeu, on bi želeo da Nemačka ostane industrijska zemlja i mesto za proizvodnju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading